Background

Aktualności

Polski Fundusz Rozwoju Restauracja Hotel Pałacowa Narol

Hotel - Restauracja "Pałacowa" w Narolu

Hotel – Restauracja „Pałacowa” położony jest na jednym ze wzgórz w środku malowniczej krainy zwanej Roztoczem, w sąsiedztwie XVIII-wiecznego pałacu wybudowanego przez hrabiego Łosia.

Hotel znajduje się w miejscowości Narol, przy drodze wojewódzkiej Jarosław – Bełżec, 22km od przejścia granicznego z Ukrainą Hrebenne – Rawa Ruska.

Serdecznie Zapraszamy Państwa do odwiedzenia jednej z najbardziej uroczych perełek na Roztoczu.

Wesele na Roztoczu

Ślub i wesele na Roztoczu

Ślub i wesele to jedne z najważniejszych wydarzeń w dorosłym życiu. Przygotowania do tego dnia trwają wielokrotnie kilka miesięcy a często dłużej niż rok. Zorganizowania ceremonii ślubnej jak również przyjęcia weselnego to złożone przedsięwzięcie która angażuje wiele osób odpowiedzialnych za to by w tym wyjątkowym dniu wszystko przebiegło zgodnie z nawet najbardziej wyszukanym planem. Para młoda musi wybrać miejsce ceremonii ślubnej, oprawę muzyczną wystrój kościoła samochód bądź inny pojazd który zawiezie ich do ślubu. Kolejnym istotnym elementem jest wybór fotografa bądź filmowca który uwieczni to wyjątkowe wydarzenie. Jednym z najważniejszych elementów wyborów jest dobranie sali weselnej w restauracji lub innym niebanalnym miejscu. Oferta miejsc które organizują przyjęcia weselne na Roztoczu i jest bardzo bogata. Para młoda może zorganizować wesele w wykwintnej restauracji domu weselnym może również zdecydować się na organizację przyjęcia w plenerze korzystając z hal namiotowych. Coraz większą popularność o cieszą się przyjęcia weselne organizowane w gospodarstwach agroturystycznych o niepowtarzalnym klimacie. Wesele na Roztoczu to niepowtarzalna możliwość organizacji przyjęcia w miejscu o ciekawe i tradycji jak również w wyjątkowych okolicach przepięknej przyrody na Roztoczu Istnieje wiele sal weselnych przygotowanych w zabytkowych obiektach lub w bezpośrednim sąsiedztwie pałaców cerkwi dworków. Zawarcia sakramentu małżeństwa w zabytkowym kościele o wielowiekowej historii to również element który wpływa na niezapomniane wspomnienia z tego jednego dnia.

Sala weselna w restauracji Pałacowa w Narolu

W sercu Roztocza w Narolu leży urokliwe miasteczko Narol dawniej Florianów. Odrestaurowany rynek, zabytkowy ratusz i kościół parafialny, dawna cerkiew to tylko nieliczne atrakcje miasta. Historycznym centralnym punktem był pałac hrabiów Łosiów. Leży on nieco oddalony od miasta na wzgórzu wtopiony w malowniczy park. Tuż obol znajduje się hotel i restauracja Pałacowa. W ofercie obiektu od lat jest organizacja wyjątkowych przyjęć weselnych. Sala balowa na ponad 200 miejsc, komfortowy hotel dla gości i wieloletnie doświadczenie oraz profesjonalna obsługa gastronomiczna to gwarancja doskonale przygotowanego przyjęcia. Organizacja wesela to jedna z flagowych usług restauracji dlatego do jego przygotowania dokładamy każdorazowo wszelkich starań. Wesele na Roztoczu to niepowtarzalna możliwość organizacji przyjęcia w wyjątkowym miejscu. Miejscu atrakcyjnym turystycznie, o wyjątkowej tradycji i historii. Wesele w restauracji Pałacowa w Narolu to możliwość połączenia klasycznie przygotowanej sali weselnej, komfortowego wyposażenia i doskonałej kuchni. Bliskość historycznego pałacu oraz słynnej alei kasztanowej, która zaczyna się praktycznie w bramie restauracji to okazja do wyjątkowych zdjęć plenerowych. Nie czekaj. Sprawdź ofertę weselną zarezerwuj termin już dziś.

Weselne menu

Nie ma się co oszukiwać - jedzenie na weselu jest jednym z najważniejszych aspektów który ma ogromny wpływ na to w jaki sposób zapamiętane będzie nasze przyjęcie. To właśnie zaplanowanie odpowiedniego menu weselnego spędza sen z powiek parom młodym, bo w jaki sposób zadowolić wszystkich gości?

     Należy zacząć od początku, ile osób planujecie mieć na swoim weselu? Warto w takim momencie dokładnie policzyć ile gości przybędzie, nie wolno jednak zapomnieć o członkach zespołu muzycznego czy DJ'u. To pozwoli na swobodne obliczenie kosztów całkowitego menu, ponieważ większość restauracji podaje cenę za jedno nakrycie.
     Następnym aspektem który należy rozważyć podczas planowania menu, będzie to ile dań ciepłych przewidujemy. Warto przypomnieć sobie wtedy uroczystości na których już bywaliśmy i ile takich dań nas satysfakcjonowało. Z reguły przyjmuje się zasadę, że na tego typu uroczystościach podaje się zazwyczaj od 4 do 6 dań gorących, oczywistym jest, że należy do tego doliczyć różnego rodzaju przystawki, desery czy szwedzki stół. Nie możemy dopuścić, aby nasi goście byli głodni, warto więc zaplanować odpowiednią ilość jedzenia jeśli chcemy, żeby nasze wesele zostało dobrze zapamiętane - przez żołądek do serca!
     Kolejnym punktem podczas planowania idealnego jadłospisu będzie rozważenie jaki rodzaj kuchni chcemy żeby został zaserwowany - klasyczny, nowoczesny czy może zdecydujemy się na coś bardziej oryginalnego? Ważną rzeczą na tym etapie jest to, żeby pamiętać o tym, aby nasze menu było spójne, ale jednocześnie różnorodne. Każdy z gości będzie miał różne gusta i dobrze byłoby gdyby każdy mógł znaleźć coś dla siebie, dlatego należałoby zadbać o to, aby na stole zagościło kilka rodzajów sałatek czy innych przekąsek. Dodatkowo należy mieć na uwadze wegetarian, jeśli jakichś z gości nie je mięsa, należy zapewnić mu alternatywę która będzie mu smakować. Jeśli planujecie zaprosić na swoje wesele dzieci - warto zadbać o menu specjalnie dla nich.

     Podsumowując - podczas planowania weselnego menu, nie należy stosować zasady "im więcej tym lepiej", lecz stawiać na jakość podawanych dań. Z pewnością opłaca się zadbać też o to, aby jedzenie było podawane w sposób atrakcyjny dla oka. Chcemy bowiem, aby goście nie tylko dobrze się bawili, ale też, żeby dobrze je zapamiętali. Jeśli marzy nam się, aby nasza impreza trwała do białęgo rana ważnym aspektem są również napoje, przecież nie możemy dopuścić do tego, aby nasi goście byli spragnieni, tutaj wybór powinien być jednak dużo łatwiejszy niż w przypadku dań. Jeśli mówimy o napojach - na myśl nasuwa się też alkohol, w tym aspekcie również powinniśmy pokusić się o różnorodność. Oprócz klasycznej wódki na stole w dobrym guście będzie też podanie wina, czy przygotowanie oddzielnego stołu z mocniejszymi alkoholami.
     Wesele, to celebracja szczególnego dnia pary młodej, więc myślcie również o sobie! Nie zapominajcie więc o własnych gustach, ale spróbójcie znaleźć złoty środek pomiędzy tym co smakuje wam, a mogłoby też smakować większości gości i skonstruujcie pyszne menu weselne!

Background

Skontaktuj się z nami